in

Droidy, de nieuwe oplossing van VirusTotal om Android-malware te bestrijden

VirusTotal Droidy

Androide is het meest gebruikte mobiele besturingssysteem ter wereld, maar sinds het begin van zijn leven heeft het een steeds ernstiger problem gehad, in hoe hard Google ook probeert, het lijkt geen oplossing te hebben: malware. Er is steeds meer malware voor het besturingssysteem van Google, malware die steeds complexer en moeilijker te detecteren en te beperken is, wat, naast het feit dat de meeste gebruikers niet-Android-updates gebruiken, een seriesus beveiligingsprobleem is voor all. het ecosistema. Gelukkig Droide puede een van de tools zijn die dit probleem kunnen verlichten.

Droidy es nieuw plataforma ontwikkeld puerta VirusTotal , La popular plataforma de análisis de malware de Google. Dit nieuwe platform werkt como een sandbox zodat beveiligingsonderzoekers malware kunnen testen in een beveiligde omgeving, kunnen leren van hun gedrag en kunnen samenwerken om de beveiliging van het besturingssysteem en beveiligeteringstools te verbo.

VirusTotal tuvo un momento en la caja de arena, maar veel onderzoekers klaagden dat het rapport dat het leverde te slecht era. De nieuwe Droidy es nu veel interactiever, biedt veel meer informatie, veel complete e integreert ook met de verschillende VirusTotal-platform: Inteligencia y Grafiek.

Droidy Kan malware de puerta onopgemerkt blijven en analizar bovendien de meeste technieken die deze computerbedreigingen gewoonlijk gebruiken, zoals bijvoorbeeld:

  • Netwerk- en sms-comunicatie met servidores.
  • Java-functieaanroepen.
  • Interacties pone su mejor sistema.
  • Bases de datos Gebruik van SQLite.
  • Diensten muere al comienzo del stoppen.
  • toestemmingen
  • La actividad pone betrekking tot gegevensversleuteling.

Hoe we de resultaten van VirusTotal Droidy kunnen zien

Hoewel deze nieuwe functie speciaal es ontworpen voor beveiligingsonderzoekers, omdat het ons zeer complex informatie geeft, kan iedereen het standaardrapport van Droidy bekijken. Wanneer we een APK-best and downloaden om te scannen, wanneer de scan is voltooid, zien we in het resultatenscherm een ​​nieuw tabblad met de naam «Gedrag».

Als op dit tabblad klikken, kunnen we de resultaten zien van het uitvoeren van deze app en el sandbox. Naast Droidy zullen we voor onderzoekers die gewend zijn aan de vorige analysetool, ook de klassieke sandbox-analyse kunnen tonen HABO.

VirusTotal Droidy

We kunnen naar beneden scrollen op deze gedragspagina om alle dingen te zien die in de app zijn gescand, waardoor weten meer weten over hoe het werkt en, belangrijker nog, beter kunnen begrijpen hoe from malware werkt.

Wat vind je van deze nieuwe VirusTotal-sandbox? ¿Denkt u dat dijo de impacto van Android-malware zal verminderen?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

GettyImages 1045523538 f1cbef14bbd64a819ff66a6fc06b3d40

Las 20 mejores películas en Blu-ray Disc 3D para comprar

AngularJS – Directivas personalizadas